abc

Colombia La Claudina Red Mission

9.9.2019
Káva

Zloženie: 100% arabika

Odroda: caturra, colombia

Spracovanie: honey + anaeróbna fermentácia

Producent: Juan Saldarriaga

Región: Ciudad Bolívar, Antioquia

Juan Saldarriaga je mladý kolumbijský farmár vlastniaci dve farmy - La Claudina a El Encanto. Každá z nich má približne 60 hektárov, no iba 42 hektárov na oboch farmách dokopy je kultivovaných pre pestovanie kávovníka - zvyšok tvoria lesy, horské pásma a prírodné rezervácie. Experimentálny lot Colombia La Claudina Red mission, ktorý vám vo Verticcio prinášame, pochádza z prvej farmy s rovnomenným názvom, ktorá je položená vo výške 1400 až 1600 m.n.m. v regióne Bolivar, v oblasti Antioquia, približne 100 km od Medellínu. Na 18 hektároch, kde pracujú 3 stáli pracovníci a 45 sezónnych zberačov, sa pestuje prevažne kultivar castillo, ale ujali sa aj variety a kultivary ako tabi, caturra, colombia, či gesha.

Spracovanie kávy je zabezpečené nadštandardným technologickým zázemím, ktoré pozostáva z dvoch 1,6 tonových depulperov, tradičných fermentačných nádrží pre mokré a honey spracovanie (a experimentálne metódy spracovania pomocou kvasenia) a špeciálne sušiace zariadenie pre pokročilé suché spracovanie pomocou prúdu studeného vzduchu, jediné svojho druhu v tejto oblasti, čo z Juana robí lokálneho priekopníka v experimentálnom spracovaní kávy. Kávu k nemu zvážaa spolupracuje s ním aj niekoľko farmárov z priľahlých plantáží. Lot Colombia La Claudina Red mission je raz do roka ručne zberanou a triedenou zmesou caturry a colombie, spracovaný metódou red honey a následne fermentovaný anaeróbnym kvasením po dobu 96 hodín.

Plné a perfektne vyvážené telo sladkej chuti, typické pre kolumbijské kávy, má vďaka unikátnemu spôsobu spracovania veľmi ovocný charakter s tónmi hrušiek, broskýň a trstinového cukru, príjemne sladkú aciditu a jemne korenistý, ľahký záver.

Veríme, že neodoláte ani vy a prídete ochutnať.

Vaše Verticcio