abc

Naše kávy sú svetové!

29.9.2020
Káva

Guild of Fine Food každoročne organizuje súťaž Great Taste Awards, ktorá patrí medzi najprestížnejšie a najprísnejšie potravinárske súťaže na svete. O produktoch rozhoduje počas 65 dní viac ako 500 členov odbornej poroty vrátane potravinových kritikov, šéfkuchárov, či žurnalistov vo Veľkej Británii. Iba tie najlepšie z nich sú ocenené niektorou z hviezdičiek Great Taste.

Nám sa podarilo tento rok získať ocenenia pre všetky 4 prihlásené kávy, pričom ohviezdičkované boli nasledovne:


Verticcio Cuba Serrano Lavado Superrior - **

Hodnotenie poroty: Výnimočná, hlboko, hlboko čokoládová a tabaková, s jemnými tónmi exotického cédrového dreva. Chuť je jasná a čistá a všetok prísľub, ktorý spočiatku cítime nosom, sa premieta aj do chuti. Veľké, silné, vyvážené chute, živo doplnené trochou horkého ovocia. Dochuť je dlhá a jasná, ničím nerušená.

Verticcio Rwanda PB Nova Café des Mamas - **

Hodnotenie poroty: Rovnomerne pražené zrnká pekného tvaru s vystupujúcimi tónmi horkej čokolády a brandy. Mnoho tónov kôstkového ovocia - naozaj jemná a šťavnatá so sladkými tónmi, nasledovanými jemnou aciditou. Dlhá, jemná, bohatá dochuť zakončená jemnou kyselkavosťou.. Naozaj príjemná káva.

Verticcio SUMATRA Kerinci - **

Hodnotenie poroty: Nádherné, plné telo a jemne kyselkavé, džemové tóny. Drevité tóny prestupujú telom naozaj pekne a espresso je veľmi vyvážené. Dlhá, pretrvávajúca dochuť, po ktorej si chceme dať zas a znovu.

Verticcio Kenya Baragwi Kariru AA/AB TOP - *

Hodnotenie poroty: Pekné zrno a dobré praženie, veľmi rovnomerné, s pár bodkami olejnatosti. Ovocnosť prichádza na začiatku a rýchlo odoznieva, zanechávajúc zvýraznené bylinno-rajčinové chute s citrusovou kôrou na konci. Plné telo s náznakmi karamelu, čistou chuťou a jasne prestupujúcimi úrovňami chutí.


Z úspechu sa veľmi tešíme a je už len na vás ochutnať niektorú z našich ocenených káv :)