abc

Šungit - tajomstvo živej vody ukryté v nenápadnom kameni

16.7.2016
Čaj

Aj keď sa na prvý pohľad Šungit javí ako "obyčajný" kameň vzhľadom pripomínajúci uhlík nenechajte sa zmiasť počiatočným dojmom.
Šungit je jedinou existujúcou horninou, ktorá obsahuje fullerény, čo sú organické molekuly predstavujúce prechodnú formu medzi organickými a anorganickými látkami. Ak sme vás vydesili odbornými pojmami vedzte, že celý princíp Šungitu je úplne jednoduchý. Vďaka molekulám, ktoré nepatria medzi neživé a zároveň ani rýdzo živé je Šungitová voda označovaná ako zázračná, alebo tiež živá. 

Ak ste sa v duchu potešili, že ste objavili prameň mladosti, krásy, alebo múdrosti zrejme vás trocha sklameme. Šungitová voda nemá žiadne magické schopnosti. Vďaka fullerénom, ktoré sú silnými antioxidantmi, dokáže "iba" dokonale hydratovať a ošetrovať celý ľudský organizmus. :-)

Šungit nie je medzi horninami žiadnym mládencom. Na zemi sa vyskytuje už viac ako 2 miliardy rokov. V súčasnosti sa ťaží na jedinom mieste na celučičkej planéte - v ruskej dedinke Šunga, kde sa začal mimoriadnej popularite tešiť najmä po bezprostrednom zisku Nobelovej ceny za objav molekuly fullerénu, ktorá bola ocenená v roku 1996.

Skutočným veliteľom ozbrojených síl medzi horninami je jednoznačne tento uhľovočierny kamienok. Na jeho povrchu sú vstrebávané a katalicky rozkladané látky, ktoré sa nachádzajú v bežnej vode avšak pre organizmus sú škodlivé. Aktívne tam pôsobia, vstrebávajú, filtrujú, ničia toxíny, plesne a pachuť mnohé látky. 

Ak patríte do skupiny ľudí, ktorých desí predstava mikróbov a baktérií, alebo len preferujete čo najdokonalejšiu čistotu a nezávadnosť svojho jedla a pitia, mali by ste vedieť, že Šungit je vynikajúcim absorbentom chemických zlučenín, ktoré obsahujú chlór, amoniak, rôzne ťažké kovy a ďalšie. 

Vďaka už spomínanej antioxidačnej schopnosti je pravidelné pitie Šungitovej vody odporúčané aj alergikom a ľuďom, ktorých trápia často sa opakujúce choroby. Šungit totiž zbavuje telo vírusov, alergénov a ďalších škodlivých látok, ktoré trápia najmä tento okruh ľudí. Priaznivo pôsobí aj na imunitný systém, dýchacie ústrojenstvo, pokožku či metabolizmus. 

Pravý a kvalitný Šungit pochádzajúci zo Šungy je vynikajúcou a rozhodne nie krátkodobou investíciou do Vášho zdravia. Neváhajte si preto u nás vychutnať k skvelej šálke kávy či čaju aj túto živú vodu, ktorá je napriek svojim nadštandardným účinkom úplne štandardnou záležitosťou pre Vás, našich zákazníkov. A v prípade, že si chcete tieto benefity vychutnávať s celou rodinou a priateľmi v pohodlí svojho domova neváhajte požiadať o bližšie informácie náš ochotný personál, alebo nechajte Šungit prísť za vami domov z nášho e-shopu http://www.verticcio.sk/ine/76... . :-)