abc

Týždeň kávy s Verticcio: Príprava Kompresso

2.10.2018
Káva

Kompresso je jedným z najnovších prírastkov do čoraz viac obľúbenej kategórie ručných espresso makerov. Po dlhom testovaní produktov od viacerých známych výrobcov v tejto oblasti sme sa spolu s našimi zákazníkmi presvedčili, že práve Kompresso dokáže pripraviť nápoj, ktorý sa chuťovo najviac približuje espressu z profesionálneho pákového kávovaru a dokonca ho predčí. Vďaka svojim kompaktným rozmerom je nielen šikovne prenosný, ale hlavne dokáže efektívnejšie vyvinúť tlak na kávový puk, keďže piest aj komora na vodu majú oveľa užší priemer, ako napríklad Aeropress v kombinácii s obľúbenou espresso modifikáciou Prismo. 

A nielen to - vďaka plnej variabilite premenných, ako je teplota vody, hrúbka mletia, čas extrakcie a aj samotný tlak, môžeme na míle prekročiť možnosti konvenčného espressa a pripraviť nápoj s neporovnateľne plnším, krémovým telom, pokojne aj s pätnásť-sekundovou predinfúziou, o ktorej sa bežným kávovarom ani nesníva. Vyskúšajte si také pripraviť z našej sladkej, výberovej Kostariky Finca Frailes https://lnk.sk/dJLM , spracovanej medovou metódou.

Na prípravu espressa z tejto vychytávky sa skvele hodí káva pražená aj mletá ako na tradičné espresso. Do košíka, na spodok ktorého sme pripevnili plastovú nádobku, nasypeme 12g mletej kávy a nasadíme komoru s odmerkou. Do odmerky nalejeme približne 70ml vody - takto vo výsledku dosiahneme 30ml nápoj. Začneme tlačiť a hneď, ako sa na spodku šálky objavia prvé kvapky, na 5 sekúnd zastavíme, aby sme káve nechali trochu času na predinfúziu a potom rýchlo pretlačíme zvyšok. Možnosti s Kompressom sú neobmedzené. Určite časom objavíte vlastný recept, ktorý vám bude vyhovovať najviac.

Na zdravie :)

https://www.verticcio.sk/alter...

www.verticcio.sk