abc

Výherca obalovej súťaže – Salamon design

22.7.2020
Káva

Ako iste viete, počas mesiaca máj sme vyhlásili súťaž o návrh nových obalov našej kávy. Spolu nám prišlo cez 50 návrhov návrhov. z čoho sme boli nesmierne prekvapení. Po dlhšom rozhodovaní, sme počas mesiaca jún vyhlásili na našom Facebooku 3 výhercov, ktorí získali od nás vecné ceny v hodnote takmer 2000 €.

Absolútnym víťazom sa stalo dizajnérske štúdio Salamon design z Bratislavy. Autor návrhu Tomáš Salamon nám priblížil priebeh tvorby, motiváciu a aj jeho vzťah ku káve.

1. Čo ťa motivovalo zapojiť sa do súťaže?

S obalovým dizajnom v rôznych kategóriách mám dlhoročné skúsenosti, ale kávu som ešte v porftóliu nemal. Okrem toho sa mi páčila predstava prípravy rannej kavy z obalu, ktorý nesie môj rukopis.

2. Čo miluješ viac – kávu alebo grafický dizajn?

Káva je pre mňa rituál, ktorý mám úzko spätý s prácou, ktorá je mojím hobby. Myslím, že obe by mi vedeli zlomiť srdce.

3. Poznal si Verticcio aj predtým?

Áno, kúpil som si pred pár rokmi u vás svoj prvý „naked portafilter“. Dokonca skôr než som k nemu mal zodpovedajúci kávovar :) Odvtedy mi chodí newsletter, vďaka ktorému som sa o sútaži dozvedel..

4. Priblíž nám trošku proces tvorby obalu, kde si bral inšpiráciu, z čoho si vychádzal?

Pri dizajne a grafike obalov je podľa mňa najdôležitejšie vedieť, komu chceme produkt predať. A potom sa rozhodnuť či má predávať cena, kvalita, príbeh, jedinečnosť alebo konkrétna výhoda. Toto spojím s funkčnosťou a správnou hierarchiou informácií na obale, pridám znaky, ktoré ho budú odlišovať od konkurencie a zároveň tvoria vlastnú identitu a budem dúfať, že to celé spolu bude fungovať:)

V tomto prípade to bolo jednoduchšie, keďže som bol priama „cieľovka“ a bola to súťaž na tému, ktorú ma bavilo spracovať. Dovolil som si preto vytvoriť návrhy, ktoré by sa páčili hlavne mne a veril som, že s nimi budete spokojní aj vy vo Verticciu.

5. Pár slov o vašom štúdiu, tvorbe, vášni…

Sme grafické štúdio, s rozsiahlymi skúsenosťami na poli corporate identity, brand designu a marketingovej komunikácie pre klientov na Slovensku aj v zahraničí. Riešime zadania v rámci vizuálnej komunikácie od nápadu až po realizáciu. Pre viac info o našich klientoch a prácach, na ktorých sme pracovali, si pozrite našu stránku.

Momentálne je víťazný návrh v našich rukách a pracujeme na jeho zaradení do obehu. Veríme, že sa jeho podoby dočkáme už v prvej polovici roku 2021.

Stay tuned & caffeinated!