
Kávičkári: Lukáš Tóth z pražiarne Verticcio: „Byť mäkký k človeku, ale tvrdý k pravidlám“
28.3.2023Lukáš Tóth zo žilinskej pražiarne Verticcio dostal podnikateľského ducha do vienka. Nechýbajú mu ambície a chuť púšťať sa do výziev.
Lukáš Tóth zo žilinskej pražiarne Verticcio dostal podnikateľského ducha do vienka. Nechýbajú mu ambície a chuť púšťať sa do výziev.
Veľa slovenských firiem ovplyvnila pandémia natoľko, že museli počas pandémie zmeniť svoje zameranie. Jednou z nich je aj Verticcio.
Textilné fabriky začali vyrábať rúška, kozmetické firmy antibakteriálne mydlá a dezinfekčné prostriedky. Keď sú však vašimi zákazníkmi kaviarne či reštaurácie, ktoré sú dnes zatvorené, musíte sa obzerať po novom odbytisku.
Keď ako 23-ročný študent vysokej školy predával občerstvenie na jarmokoch, všimol si, že špajdle na cukrovej vate nie sú vyrobené na Slovensku. Rozhodol sa to zmeniť a začal ich vyrábať sám. Svoje skúsenosti neskôr zúročil v oblasti kávy.
Ich víziou bolo priniesť niečo nové a špeciálne. Niečo, čo v Žiline doposiaľ nebolo. Svoje nápady napokon premenili na realitu a vytvorili pútavé kaviarenské koncepty, ktorými dokázali, že dnes sa káva pije inak aj v Žiline!